Masaže telesa

Priporočamo za vsakogar

Je specializirana masaža namenjena športnikom in rekreativcem. Cela športna masaža (60 minutna) vključuje masažo hrbta, nog in rok. Delna (40 min) je masaža polovice telesa, večinoma hrbta ali nog.

 

Športna masaža  je močnejša masaža prilagojena vsakemu športniku posebej. Je kombinacija tehnik in prijemov, s katerimi pomagamo športniku odpraviti utrujenost in ga pripraviti na nastop. 

 

Športno masažo delimo na:

-pripravljalno masažo (namenjena je segrevanju mišic, prekrvavljenosti ter splošni pripravi telesa na fizični napor)

-tekmovalno masažo (se izvaja med samim fizičnim naporom in je namenjena sprotnemu ogrevanju mišic in obnavljanju energije)

- regenerativna masaža (se izvaja po športni aktivnosti. Njen cilj je odpraviti vse stranske produkte mišične obremenitve ter tako pripomore k boljšemu obnavljanju tkiv in hitrejši vrnitvi v fiziološko ravnovesje mišično- skeletnega sistema.)

 

Pri izbiri masaže upoštevamo v katerem tekmovalnem obdobju je športnik (pripravljalno, tekmovalno ali regeneracijsko obdobje).

 

 Cilji športne masaže:

 - priprava na športno obremenitev (trening, tekme)

- pomoč pri razgibavanju

- specifična pomoč pri raztezanju (stretching)

- občutek sprostitve in relaksacije

- pomoč pri zdravljenju poškodb

 

Športna masaža prinaša številne ugodne učinke:

 

- izboljša krvni in limfni pretok

- okrepi delovanje imunskega sistema

- izboljša tonus kože in mišic

- poveča mišično zmogljivost,

- zmanjša bolečine, odpravi in prepreči krče. 

 

Športna masaža bi morala postati neizogiben del programa treninga, saj  pripomore k boljši in hitrejši regeneraciji mišic, dviguje športnikovo samozavest in pripomore k presnovi mlečne kisline v mišicah. Med drugim masaža zmanjša tudi možnost športnih poškodb oziroma jih z masažo hitreje saniramo.

031 246 894 Naročite storitev

 

 

 

Želite dodatne informacije o naših storitvah? Pošljite povpraševanje